Dimecres, 3 de juny

TOT DANSA Mostra 2015: Terceres jornades joves de creació artística

Compartir

Tornem a celebrar el TOT DANSA!

PROJECTE TOT DANSA

TOT DANSA és un projecte educatiu dins el marc de les TERCERES JORNADES JOVES DE CREACIÓ ARTÍSTICA, que impulsen conjuntament l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.

Enguany participen en el projecte l’alumnat i el professorat de sis instituts de Barcelona. També recuperem la col·laboració de les escoles municipals de música, amb la participació del Combo de Música Llatina i Rumba Catalana, l’Escola Municipal de Música Eixample “Joan Manuel Serrat”, i la Coral Infantil L’ARC de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic. L’espectacle que es presenta avui, fruit del projecte i dirigit pel coreògraf Álvaro de la Peña, ha estat creat a través de mesos d’esforç, disciplina i entusiasme per part de totes les persones implicades. Un treball artístic i tècnic que us mostrem a la sala MAC del Mercat de les Flors.

TOT DANSA és un projecte educatiu que té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània com a eina formativa i educativa. Va dirigit a l’alumnat dels centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona. TOT DANSA proposa una experiència vital i humana mitjançant la pràctica artística. Els valors que es desprenen de la dansa donen l’excusa perfecta perquè el professorat acompanyi l’alumnat en la necessària desinhibició del moviment, controli la gestualitat dins d’un espai determinat i generi un treball de creació que requereix el compromís de tothom.

Des de principis d’any, el professorat de diferents centres i amb especialitats curriculars diverses, guiats pel coreògraf principal i el seu equip col·laborador, ha acompanyat al grup d’alumnat implicat en un procés de formació i de creació que els ha permès endinsar-se en el coneixement i la pràctica del moviment, en definitiva en el món de la dansa. El professorat rep una formació especialitzada a l’Institut del Teatre; que transmet i guia el viatge amb l’alumnat que participa en el projecte, en els mateixos centres educatius. De la mà de l’equip professional, teixeixen moviment rere moviment, escena rere escena, per generar una coreografia única i conjunta que avui us mostrem al Mercat de les Flors, un espai de referència internacional de la dansa contemporània de la nostra ciutat. La complicitat entre les institucions que ho lideren, Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, és la garantia de la seva qualitat artística i pedagògica.

Per participar al TOT DANSA no calen coneixements previs de dansa. Cal el compromís del professorat amb una educació que es configuri com a espai vivencial i d’aprenentatge en equip, més enllà de les aules. Cal implicació, atreviment, ganes d’aprendre i conèixer d’un alumnat que es mostra i es construeix en experiència conjunta. Cal il·lusió i ganes, d’aquí la màgia de la
creació.

Les característiques i la consolidació del projecte permeten poder comptar amb la col·laboració de les escoles municipals de música. La seva presència i la seva interpretació del repertori “en viu” fa que el projecte creixi i esdevingui un espectacle de primer ordre.

Álvaro de la Peña

Titulat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de Barcelona (Institut del Teatre, 1981) en l’especialitat de Pedagogia de la Dansa. Ha treballat com a ballarí i com a coreògraf. El 1993 funda la companyia Iliacan i crea més de 20 espectacles. Treballa com a professor de dansa a l’Institut del Teatre des de 1990, a més de donar classes i tallers a diferents centres, tant nacionals com internacionals. A partir de l’any 2009 desenvolupa una línia de treball, sota la denominació de Dansa per a qualsevol, amb la qual pretén apropar la dansa a la societat.

Parteix de la premissa que, encara que la dansa no és per a qualsevol, qualsevol pot tenir-hi accés. Aquest projecte engloba Pobles en Dansa, Barris en Dansa (guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2012), Danza sin barrotes, un espectacle de dansa per a interns de la presó Lledoners en 3r grau a través de la Fira Mediterrània de Manresa, entre d’altres projectes. Va ser fundador de La Caldera, associació cultural que va rebre el Premi Nacional de Dansa 2006 que atorga la Generalitat de Catalunya.

Direcció Artística
Coreografia Álvaro de la Peña
Formadors Maxime Iannarelli, Nathalie Labiano, Laura Gutiérrez (alumna en pràctiques del CSD)

Instituts Participants Institut Doctor Puigvert, Institut Lluís Domènech i Montaner, Institut Emperador Carles, Escola Del Treball, Institut Guineueta, Institut Narcís Monturiol, Coral Infantil L’ARC de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, Combo de Música Llatina i Rumba Catalana de l’Escola Municipal de Música Eixample “Joan Manuel Serrat”

 

logo itimeblogo Mercat positiu

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

Dimecres, 3 de juny

11h / 18h

Sala MAC

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x