15 de desembre

Taller intergeneracional

Compartir

AQUEST TALLER TÉ LLOC AL GRANER, FÀBRICA DE CREACIÓ (c. Jane Adams, 14-16, Barcelona)

«En un dia de taller proposo apropar, com una eina més de comunicació i joc, el llenguatge flamenc a les famílies. Als meus cursos de flamenc al voltant del món sempre he imaginat com es podria transmetre a un nen o una nena el moviment de les mans, el zapateado, el joc rítmic, la relació amb el silenci i de sobte el so, l’escolta del cante… Els meus alumnes coneixen metàfores corporals a partir de nutella, mel, granotes, etc. Amb això sempre he intentat apropar el flamenc com a ball sense estereotips, sense impossibilitats. Acceptar-lo com a llenguatge no verbal, com a dansa.
Tots hem volgut alguna vegada fer un zapateao, ja sigui per protestar o mostrar alegria, desentumir els dits de les mans per sobre del nostre cap, fer ritmes tocant una taula… En aquestes sessions provocarem que des del flamenc de cadascú, el cos es mogui, vibri i brami.»

Juan Carlos Lérida

Juan Carlos Lérida rep formació de flamenc des dels tres anys d’edat a Sevilla. El 1997 es trasllada a Barcelona per investigar sobre el flamenc i altres branques artístiques. La seva metodologia i treball com a director, coreògraf, ballarí i pedagog es caracteritza pels vincles que crea entre el flamenc, la dansa contemporània, la dansa-teatre i la improvisació. Des del 2008 és comissari del cicle Flamenc Empíric, organitzat pel Mercat de les Flors en el marc del Festival Ciutat Flamenco. Els seus últims treballs estan vinculats a artistes del flamenc com Marco Flores, Belén Maya, Olga Pericet, etc . El 2012 dirigeix per a la companyia de flamenc integrat José Galán, l’obra En mis cabales amb artistes amb i sense discapacitat.

© de la foto: José Palomo

*Per realitzar el taller no cal portar sabates de flamenc. Cal portar un mantó, tela o pareo.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2013-2014

15 de desembre

De 10h a 11:15h / De 11:30h a 12:45h

Graner

3€

Durada: 1:15h

Més informació

http://granerbcn.cat

http://juancarloslerida.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x