28 de febrer i 1 de març

Gilles Jobin TALLER: COREOGRAFIA QUÀNTICA I GENERADORS DE MOVIMENT

Compartir

AQUEST TALLER TÉ LLOC AL GRANER, FÀBRICA DE CREACIÓ (c. Jane Adams, 14-16, Barcelona)

A partir de la peça Quantum

Quantum és una peça  creada a partir d’una recerca realitzada en el laboratori de física més gran del món de la física de les partícules, el CERN de Ginebra el 2012. Forces fonamentals, interaccions i simetries, conceptes de la física i de les partícules s’utilitzen com a eines per generar material coreogràfic. Aquest taller tracta d’experimentar amb els generadors de moviment que Gilles utilitza com a sistemes per generar seqüències coreogràfiques complexes.

El taller comença amb un escalfament i un entrenament tècnic que s’adapta als participants. La segona part es treballa amb els generadors coreogràfics i s’experimenta en la composició a partir d’aquest sistema.

Gilles Jobin
Gilles Jobin és reconegut internacionalment a partir del seu primer treball A+B=X (1997), al que segueixen Braindance i The Moebius Strip ambdós presentats al Théâtre de la Ville de Paris, i Under Construction per a la Schaubühne de Berlin (2002). En aquestes peces Gilles posa en acció un sistema d’escriptura que anomena “moviment orgànicament organitzat” on els ballarins recomposen la peça en escena, prenent decisions a partir d’unes regles de joc establertes.

Jobin ha creat peces per grans estructures com el Ballet du Grand Théâtre de Genève TWO-THOUSAND-AND-THREE, i Delicado para el Ballet Gulbenkian. Del 2006 al 2011 va ser artista resident a Bonlieu Scène nationale d’Annecy a França on crea Double Deux (2006), Text To Speech (2008), Black Swan (2009) i Le Chaînon Manquant – The Missing Link (2010).

Gilles Jobin ha rebut el premi Collide@CERN-Genève per la seva proposta d’explorar a través de la dansa les relacions entre el cos i la ment, en el marc d’una residència de recerca de tres mesos al CERN.

Quantum, creat el 2013, s’ha presentat a New York, San Francisco, Vancouver, Santiago de Chile, Valparaíso, Montevideo, Sao Paolo, Rio, Fortaleza, Belo Horizonte, Lima, Lausanne i Annecy entre d’altres llocs.

Abans d’iniciar el seu treball coreogràfic va treballar com a ballarí amb els coreògrafs Phillipe Saire i Fabienne Berger a Lausanne i amb Àngels Margarit a Barcelona. Gilles Jobin va presentar Moebius strip en el Tensdansa del 2007 i Quantum es presentarà al proper febrer al Mercat de les Flors en el festival IDN 2015.

Informació i inscripcions: mudances@margarit-mudances.com

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

28 de febrer i 1 de març

10h

El Graner

65€

Durada: 4h

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x