14, 15 i 16 de gener

MARC VIVES Visites guiades + conferències a la Finca Sansalvador

Compartir

Visita guiada a la Finca Sansalvador a càrrec del Taller d’Història de Gràcia del 14 al 16 de gener amb una conferència diferent cada dia

 14 de gener : UNA ARXIVA DEL DIY, per Gelen Jeleton

El projecte de tesi de Gelen Jeleton consisteix a crear un arxiu físic (itinerant o amb la seva versió local) i digital (online) d’edicions produïdes per iniciatives, associacions, col·lectius o grups autogestionats d’ètica feminista-cuir entorn de la relació música-dibuix. El seu punt de partida i reflexió és “*Riot Grrrl” a Olympia (Washington) als anys 90 i la seva influència i traducció “aquí”.

Gelen Jeleton (María Ángeles Alcántara Sánchez, Murcia, 1975), realitza la seva pràctica artística juntament amb Jesús Arpal Moya (Barakaldo, 1972) al “Equip Jeleton” des de 1999. Va estudiar “Belles arts” a Cuenca (UCLM, 1998), va fer els cursos de postgraduat en el “Departament de Dibuix” de la “Facultat de Belles arts” de Barcelona (UB, 2002) al voltant del simbolisme renaixentista i la alquímia.  Prepara la seva tesi doctoral amb la creació d’un “Arxiu DIY (fes-ho tu mateixa) música i dibuix en iniciatives autogestionades i les seves edicions” en la “Facultat de Belles arts” de Múrcia (UM). En l’actualitat es troba becada pel PUEG (Programa Universitari d’Estudis de Gènere) a la UNAM (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic) a Ciutat de Mèxic.

14enero

 

15 de gener: BARCELONA ESCENA: ORÍGENS, ROCK I PSICODÈLIA,per Àlex Gómez-Font

 A finals dels anys seixanta del passat segle, el rock progressiu, la contracultura i el moviment hippie van irrompre amb força per esdevenir el referent d’un nou moviment social, la joventut, que per primera vegada s’organitzava i participava del que estava succeint. A casa nostra, Barcelona fou el punt d’entrada d’aquesta revolució social que a través de la música prengué posicions. Partint d’espais i llocs tan diferents i aparentment inverossímils com l’església de Sant Medir al barri de Gràcia, el port, la llibreria el Hogar del Libro, o el parc de la Ciutadella veurem com tot aquest fenomen va arrelar a Barcelona i expandir-se per tota la península.

Àlex Gómez-Font es defineix com un autodidacte inquiet. Ha escrit i escriu llibres, també en coordina els d’altres autors. Ha produït i produeix a diferents artistes musicals. Ha recuperat i recupera gravacions històriques per diversos segells discogràfics per tal de reeditarles i posar-les en context. Ha treballat a premsa escrita, ràdio i televisió. Com a fotògraf la seva sèrie dedicada a flamencs s’ha exposat a diferents espais de la geografia espanyola i francesa. Una de les seves sèries de retrats flamencs s’exposa permanentment als Estats Units.
15enero

 16 de gener: ÒRGANS CEREBRALS I FLUIDS MAGNÈTICS PER LA TERÀPIA PSICOLÒGICA, per Annette Mülberger

Al llarg de les últimes dècades del segle XVIII el mesmerisme i la frenología van aparèixer com a noves pràctiques de diagnòstic i mètodes de curació, plantejats com a alternatives als mètodes de la medicina oficial. El mesmerisme atribuïa l’efecte a una força invisible denominada “magnetisme animal”, mentre que la frenología suposava que la forma del crani reflectia una presència desigual de capacitats mentals. Malgrat forts crítiques i oposició, tals pràctiques van aconseguir estendre’s en la societat occidental. Al voltant de 1840 van arribar també a Barcelona on van fascinar un públic curiós, obert a noves idees i experiències.

Annette Mülberger és professora de la Universitat Autònoma de Barcelona on imparteix de forma regular un curs d’història de la psicologia. Com a membre del Centre d’Història de la Ciència (CEHIC) combina la seva docència amb la recerca. Entre més de 80 publicacions destaca el seu treball sobre la crisi de la psicologia, l’espiritisme i la parapsicologia, així com les primeres aplicacions de tests psicològics en l’àmbit escolar (més informació sobre el seu cv i les seves publicacions a academia.edu).
16enero

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

14, 15 i 16 de gener

19:00h

Finca Sansalvador (Passeig de la Mare de Deu del Coll, 79. Barcelona)

12€ - Aforament: 40 people

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x