8 de novembre

Festival BARCELONA EN BUTOH Orizzonte nº1. Performance d’inauguració

Compartir

PODEU CONSULTAR LA PROGRAMACIÓ DEL Festival BARCELONA EN BUTOH AQUÍ

Performance de gran format creada per a espais no convencionals. Aquest treball és el resultat del taller de composició coreogràfica sobre allò pictòric i allò imaginari.

“La idea neix del desig de crear una coreografia de gran format. He convidat a dues maravelloses amigues i creadors per ajudar-me en la tasca de reunir 20 persones, de distintes procedències, que tenen en comú la inquietud de fer un treball d’investigació coreogràfica amb butoh, tasca àrdua ja que aquesta és una dansa rebeld, molt difícil d’emmarcar. Així doncs proposo des-emmarcar-nos per a del caos crear la forma, i a través de la forma descobrir el caos, transformar aquesta experiència en ball i, mintjançant el ball, transformar la vida.”

Rosana B.

El butoh és energia, totes les que habiten l’univers, per això és emoció, buit, bogeria, tensió, calma i caos. Ens basem en tots aquests horitzonts corporals per desitjar realitzar un treball molt intens en molt poc temps, volem que tots els ballarins que participin en aquest taller puguin viure una experiència única, un procés artístic de qualitat, uns moments intensos de vida poètica i, alhora, que obtinguin eines de treball en grup i de composició coreogràfica.

La dansa també és matemàtica, matemàtica espacial, matemàtica dels sentiments, de les possibilitats. Per això, proposem Orizzonte nº1 amb l’esperança que en el futur vinguin molts Orizzontes més.

Direcció Marlene Jöbstl, Rosana Barra, Fedora Fonseca
Assistència Celeste Ayus
Música Carlos Edelmiro

Marlene Jöbstl (França/Àustria) ve del teatre (Jacques Lecoq, Philippe Gaulier) i va descobrir el butoh el 2003 amb Yumiko Yoshioka, la seva primera mestra. Els seus altres mestres són Daisuke Yoshimoto, Atsushi Takenouchi i Yoshito Ohno. Marlene és coreògrafa, ballarina, professora, actriu i poetessa.

http://marlenebutoh.com

Rosana (Brasil) ve del teatre (formació professional d’actriu) i la seva trobada amb el butoh va tenir lloc l’any 1993 de la mà de Cheryl Heazlewood. Va continuar la seva formació amb Hisako Horikawa i Atsushi Takenouchi, entre d’altres. Rosana és ballarina, coreògrafa, actriu, terapeuta metamòrfica, de diagnosi oriental i de facioteràpia. És directora de la companyia Cuerpo Transitorio i del festival Barcelona en Butoh.

http://www.cuerpotransitorio.blogspot.com.es/

Fedora (Xile) ve de la dansa contemporània (Centro de danza Espiral). Va conèixer el butoh amb Rosana Barra el 1996, any en que va cofundar la companyia Cuerpo Transitorio. El 1999 va ser cofundadora també del centre Happy Yoga. Fedora és ballarina, coreògrafa, mestra de kundalini yoga i terapeuta de geocromo, feng shui.

http://www.laboratorio-escuela.com/Expresion-corporal-teatro-experimental/Equipo_docente_-_Fedora.html

Aquesta performance es realitzarà també al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el diumenge 10 de novembre a les 12:00h

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2013-2014

8 de novembre

19:45h

Vestíbul del Mercat de les Flors

Activitat gratuïta

Durada: 20'

Més informació

www.barcelonaenbutoh.com

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x