6 de juny

SÒNIA GÓMEZ Mostra TOT DANSA 2019: “Pinya”

Compra entrada

Compartir

Una proposta artística de Sònia Gómez amb alumnat d’instituts públics de Barcelona

Estudiants d’ESO i batxillerat de sis instituts públics de Barcelona s’endinsen en el món de la dansa a través del Tot Dansa, un projecte que inclou la dansa com a assignatura curricular durant un any. L’objectiu del projecte, liderat per l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’Institut Municipal d’Educació, és promoure la dansa com una activitat educativa, integradora i de cohesió social. A més d’un treball del cos i la seva consciència, l’alumnat treballa valors com la cultura de l’esforç, la responsabilitat, la generositat, el compromís o la constància.

Les sessions de formació estan liderades pel professorat dels mateixos instituts que, durant uns mesos, han estat formats per Sònia Gómez, seleccionada per dirigir la coreografia d’aquesta edició per la seva aposta pels elements i estratègies singulars del llenguatge escènic d’avantguarda posats al servei d’un projecte artístic-pedagògic en el context escolar.

Sònia Gómez (La Sénia, Tarragona) va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i a P.A.R.T.S Brussel·les, Bèlgica. Desde l’any 2004 crea els seus propis espectacles i performances, que s’han pogut veure en diferents països com Itàlia, Regne Unit, Espanya, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colòmbia, Xile, Xina, República Txeca o Canadà.

Sònia Gómez fa una aposta pels elements i estratègies singulars del llenguatge escènic d’avantguarda posats al servei d’un projecte artístic-pedagògic en el context escolar. Així mateix, amb la seva elecció es destaquen els valors que l’artista posa en joc a l’hora d’abordar el procés i construcció de la proposta en conjunció amb alumnat, professorat i direcció artística. La creadora merita també per una trajectòria molt notable, i sempre amb un personalíssim llenguatge multidisciplinar.

Sònia Gómez ha comptat amb la col·laboració de ballarins/formadors com Núria Guiu, Amaranta Velarde, Sandra Marin i Pau Milla que han supervisat i ajudat als docents a transmetre el llenguatge del moviment als joves.

L’espectacle final, titulat ‘Pinya’, es presentarà el 6 de juny al Mercat de les Flors i comptarà amb la participació dels 120 estudiants d’ESO i batxillerat dels instituts XXV Olimpíada, del barri de Sants-Monjuïc, Martí Pous, de Sant Andreu, Escola Antaviana, de Nou Barris, Ernest Lluch i Poeta Maragall, de l’Eixample, a més de 30 joves de l’Escola Municipal de Música Eixample – Joan Manuel Serrat que interpretaran en directe la música de la peça. El procés de creació de la coreografia final, consisteix en un treball de recerca col·lectiva entre els formadors i els estudiants per trobar un discurs que visibilitzi les passions, desitjos i capacitats dels joves així com també les seves angoixes i frustracions.

Xifres:

  • · 5 instituts
  • · 8 professorat
  • · 109 alumnes
  • · 2 funcions

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x