6 de juny

TOT DANSA MOSTRA 2019: “Pinya”

Compartir

Una proposta artística de Sònia Gómez amb alumnat d’instituts públics de Barcelona

Estudiants d’ESO i batxillerat de sis instituts públics de Barcelona s’endinsen en el món de la dansa a través del Tot Dansa, un projecte que inclou la dansa com a assignatura curricular durant un any. L’objectiu del projecte, liderat per l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’Institut Municipal d’Educació, és promoure la dansa com una activitat educativa, integradora i de cohesió social. A més d’un treball del cos i la seva consciència, l’alumnat treballa valors com la cultura de l’esforç, la responsabilitat, la generositat, el compromís o la constància.

Les sessions de formació estan liderades pel professorat dels mateixos instituts que, durant uns mesos, han estat formats per Sònia Gómez, seleccionada per dirigir la coreografia d’aquesta edició per la seva aposta pels elements i estratègies singulars del llenguatge escènic d’avantguarda posats al servei d’un projecte artístic-pedagògic en el context escolar.

Sònia Gómez (La Sénia, Tarragona) va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i a P.A.R.T.S Brussel·les, Bèlgica. Desde l’any 2004 crea els seus propis espectacles i performances, que s’han pogut veure en diferents països com Itàlia, Regne Unit, Espanya, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colòmbia, Xile, Xina, República Txeca o Canadà.

Sònia Gómez ha comptat amb la col·laboració de ballarins/formadors com Núria Guiu, Amaranta Velarde, Sandra Marin i Pau Milla que han supervisat i ajudat als docents a transmetre el llenguatge del moviment als joves.

L’espectacle final, titulat ‘Pinya’, es presentarà el 6 de juny al Mercat de les Flors i comptarà amb la participació dels 120 estudiants d’ESO i batxillerat dels instituts XXV Olimpíada, del barri de Sants-Monjuïc, Martí Pous, de Sant Andreu, Escola Antaviana, de Nou Barris, Ernest Lluch i Poeta Maragall, de l’Eixample, a més de 30 joves de l’Escola Municipal de Música Eixample – Joan Manuel Serrat que interpretaran en directe la música de la peça. El procés de creació de la coreografia final, consisteix en un treball de recerca col·lectiva entre els formadors i els estudiants per trobar un discurs que visibilitzi les passions, desitjos i capacitats dels joves així com també les seves angoixes i frustracions.

TOT DANSA, EL PROJECTE

El projecte Tot Dansa compta ja amb un llarg recorregut. La iniciativa va néixer quan el servei de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació va oferir als centres públics de secundària i batxillerat de la ciutat de Barcelona la possibilitat de conèixer la dansa contemporània, per tal de trencar estereotips i permetre que l’alumnat visqui directament la realització d’una coreografia conjunta. Al llarg d’aquests anys, més de 1.000 joves d’instituts públics de Barcelona s’han beneficiat del projecte i han pujat a l’escenari del Mercat de les Flors sota la direcció de diferents coreògrafs reconeguts com Sebastian García-Ferro, Lipi Hernández, Toni Mira, Álvaro De la Peña, Ramón Baeza, Inés Boza o João Lima.

L’èxit del projecte a Barcelona va donar lloc, ara fa 5 anys, al projecte anàleg Tots Dansen, liderat pel Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal que es desenvolupa enguany a 9 ciutats. Des de l’any 2016, l’ICEC de la Generalitat de Catalunya l’ha integrat de ple en el Pla d’Impuls de la Dansa com un dels cinc eixos principals d’actuació.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2018-2019

6 de juny

18h

Sala MAC

3€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x