25 de maig

TOT DANSA Mostra 2017: Jornades Joves de Creació Artística

Compartir

Projecte TOT DANSA

Tot Dansa és un projecte artístic i educatiu impulsat i organitzat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre.

En aquesta edició hi participen set instituts de Barcelona i hi col·labora l’Escola Municipal de Música de Nou Barris, que es tradueix en la implicació de gairebé dos-cents alumnes de la ciutat i catorze professors i professores. Aquest gran equip humà ha estat immers en un procés creatiu des de principis d’any, liderat per la coreògrafa Inés Boza.

Què és el Tot Dansa?

TOT DANSA – 2011, Mercat de les Flors, coreografia Sebastian G.Ferro TOT DANSA – 2015, Assaig al Graner

Tot Dansa és un projecte educatiu de ciutat, que té com a objectiu principal fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània en el territori. El projecte apropa aquesta especialitat artística a l’alumnat de centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona. Esdevé un procés d’aprenentatge i connexió per a l’alumnat i per al professorat implicat, una eina formativa i educativa, un espai únic d’expressió i a partir d’experiències i propostes diverses.

Tot Dansa proposa una experiència vital i humana mitjançant la pràctica artística. Els valors que es desprenen de la dansa donen l’excusa perfecta perquè el professorat acompanyi l’alumnat en la desinhibició necessària del moviment, controli la gestualitat dins un espai determinat i generi un treball de creació que requereix el compromís de tothom.

Des de principis d’any, el professorat de diferents centres i amb especialitats curriculars diverses, guiat per la coreògrafa principal i el seu equip col·laborador, acompanya el grup d’alumnat implicat en un procés de formació i de creació que els permet endinsar-se en el coneixement i la pràctica del moviment, en definitiva en el món de la dansa.

El professorat rep una formació especialitzada a l’Institut del Teatre, que transmet i guia el viatge amb l’alumnat que participa al projecte, en els mateixos centres educatius. Amb l’equip professional, teixeixen moviment rere moviment, escena rere escena, per generar una coreografia única i conjunta.

TOT DANSA

La proposta

“Som el que som”

La proposta d’Inés Boza parteix de la idea de vincular la dansa a la vida. Potenciar l’observació de l’entorn i de la música per descobrir que la dansa és a tot arreu. A través del procés de formació, es pren consciència del cos i el goig que dóna activar les seves possibilitats com a canal.

Per crear l’espectacle es recullen propostes i iniciatives que sorgeixen de les necessitats i inquietuds directes dels participants, partint de les pròpies vivències o interessos. La coreografia és fruit d’un procés de creació que apropa professorat i joves al nostre món de la dansa, cos i moviment, i alhora és fruit de la proposta dels joves, que ens apropen també al seu món. A través de la composició coreogràfica amb les seves qualitats de moviment, parlen de les seves vides i comportaments, dels seus interessos, els seus jocs, les seves realitats.

Enguany la proposta també inclou un petit homenatge a Pina Bausch, a través de la interpretació de la seva frase Nelken-Line, una passejada dansada de les estacions de l’any. Aquesta peça està pensada perquè, filmada, formi part d’una iniciativa de la Fundació Pina Bausch, que a a través de la cadena ZDF/ARTE emet la frase ballada i enviada per milers de persones de tot el món. És una bona oportunitat per donar a conèixer part de l’obra d’aquesta gran coreògrafa a l’alumnat que participa en el Tot Dansa.

Direcció artística

Coreògrafa Inés Boza
Suport coreogràfic i de formació Cecilia Colacrai, Maxime Iannarelli, Mireia de Querol

Inés Boza

Inés Boza

Cofundadora i actual directora de la companyia SenZaTemPo (projecte escènic pioner de teatre dansa català), Inés Boza té una extensa trajectòria de més de 20 anys amb nombrosos espectacles propis. A més a més, té una àmplia experiència pedagògica que ha desenvolupat des dels seus inicis professionals. És resident i sòcia fundadora de La Caldera, Centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona.

Treballa com a intèrpret i realitza gires internacionals a moltes de les peces de SenZaTemPo. En col·laboracions puntuals com ASDRÚBILA de Carles Santos o LA TERCERA MIRADA amb Charlotte Vincent, entre altres. Entre 1986 i 1988 forma part de la companyia Janusz Subicz i Nazareth Panadero, membres de la cia. de Pina Bausch, en la creació de l’espectacles NANA QUIERE BAILAR, produït i estrenat al Festival de Teatro de Granada i a Madrid en Danza el 1987. Treballa com a actriu a grups de teatre independent de Granada.

En la seva trajectòria artística és destacable la seva tasca innovadora en la recerca de llenguatges mestissos i interdisciplinaris i en la seva adaptació a espais públics. Com a autora i directora escriu i dirigeix espectacles de creació per a teatres o espais públics, amb SenZaTempPo i amb altres companyies i festivals. Exemples: EDEN CLUB amb Giulia Valle, Coproducció Festival Sismògraf d’Olot i Festival Grec de Barcelona (2016); MÍRAME DESPACIO… QUE TENGO PRISA amb el grup Besòs Creació, CC Besòs , Barcelona (2015); LA ROSA SIN PORQUÉ, en col·laboració amb el guitarrista Sergi Blanch, estrenada a Köln Messe, Alemanya (2014); ANATOMÍA DE UN SUEÑO (La Caldera i TAC de Valladolid, 2010) Premi a l’espectacle més original i innovador del TAC de Valladolid 2010

En l’àmbit de la docència i des de 1992, Inés Boza ha impartit tallers de formació i creació de dansa-teatre per a professionals i estudiants a escoles, centres de creació i companyies professionals de teatre d’arreu d’Europa.

Instituts participants

INS  Barcelona Congrés, INS Bernat Metge, INS Galileo Galilei, INS Icària, INS Menéndez y Pelayo, INS Roger de Flor, INS Turó de Roquetes

logo itimeblogo Mercat positiu

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2016-2017

25 de maig

11h (funció dels centres) / 18h (funció oberta)

Sala MAC

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x