25 de maig

INÉS BOZA Mostra TOT DANSA 2017: “Som el que som”

Compartir

 

La proposta d’Inés Boza parteix de la idea de vincular la dansa a la vida. Potenciar l’observació de l’entorn i de la música per descobrir que la dansa és a tot arreu. A través del procés de formació, es pren consciència del cos i el goig que dóna activar les seves possibilitats com a canal.

TOT DANSA

Per crear l’espectacle es recullen propostes i iniciatives que sorgeixen de les necessitats i inquietuds directes dels participants, partint de les pròpies vivències o interessos. La coreografia és fruit d’un procés de creació que apropa professorat i joves al nostre món de la dansa, cos i moviment, i alhora és fruit de la proposta dels joves, que ens apropen també al seu món. A través de la composició coreogràfica amb les seves qualitats de moviment, parlen de les seves vides i comportaments, dels seus interessos, els seus jocs, les seves realitats.

Enguany la proposta també inclou un petit homenatge a Pina Bausch, a través de la interpretació de la seva frase Nelken-Line, una passejada dansada de les estacions de l’any. Aquesta peça està pensada perquè, filmada, formi part d’una iniciativa de la Fundació Pina Bausch, que a a través de la cadena ZDF/ARTE emet la frase ballada i enviada per milers de persones de tot el món. És una bona oportunitat per donar a conèixer part de l’obra d’aquesta gran coreògrafa a l’alumnat que participa en el Tot Dansa.

Coreògrafa Inés Boza
Suport coreogràfic i de formació Cecilia Colacrai, Maxime Iannarelli, Mireia de Querol

Inés Boza

Cofundadora i actual directora de la companyia SenZaTemPo (projecte escènic pioner de teatre dansa català), Inés Boza té una extensa trajectòria de més de 20 anys amb nombrosos espectacles propis. A més a més, té una àmplia experiència pedagògica que ha desenvolupat des dels seus inicis professionals. És resident i sòcia fundadora de La Caldera, Centre de creació de dansa i arts escèniques de Barcelona.

Treballa com a intèrpret i realitza gires internacionals a moltes de les peces de SenZaTemPo. En col·laboracions puntuals com ASDRÚBILA de Carles Santos o LA TERCERA MIRADA amb Charlotte Vincent, entre altres. Entre 1986 i 1988 forma part de la companyia Janusz Subicz i Nazareth Panadero, membres de la cia. de Pina Bausch, en la creació de l’espectacles NANA QUIERE BAILAR, produït i estrenat al Festival de Teatro de Granada i a Madrid en Danza el 1987. Treballa com a actriu a grups de teatre independent de Granada.

En la seva trajectòria artística és destacable la seva tasca innovadora en la recerca de llenguatges mestissos i interdisciplinaris i en la seva adaptació a espais públics. Com a autora i directora escriu i dirigeix espectacles de creació per a teatres o espais públics, amb SenZaTempPo i amb altres companyies i festivals. Exemples: EDEN CLUB amb Giulia Valle, Coproducció Festival Sismògraf d’Olot i Festival Grec de Barcelona (2016); MÍRAME DESPACIO… QUE TENGO PRISA amb el grup Besòs Creació, CC Besòs , Barcelona (2015); LA ROSA SIN PORQUÉ, en col·laboració amb el guitarrista Sergi Blanch, estrenada a Köln Messe, Alemanya (2014); ANATOMÍA DE UN SUEÑO (La Caldera i TAC de Valladolid, 2010) Premi a l’espectacle més original i innovador del TAC de Valladolid 2010

En l’àmbit de la docència i des de 1992, Inés Boza ha impartit tallers de formació i creació de dansa-teatre per a professionals i estudiants a escoles, centres de creació i companyies professionals de teatre d’arreu d’Europa.

Instituts participants

INS  Barcelona Congrés, INS Bernat Metge, INS Galileo Galilei, INS Icària, INS Menéndez y Pelayo, INS Roger de Flor, INS Turó de Roquetes

Xifres:

  • · 7 instituts
  • · 13 professorat
  • · 156 alumnes
  • · 2 funcions (matí: alumnes, tarda: famílies)

Actualitat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x