28, 29 i 30 de setembre

ZA!/LOS CORDEROS/CESC GELABERT/ISAKI LACUESTA/PERE FAURA/... ENTRE D'ALTRES Indisciplines

Les entrades del dia 28 estan exhaurides

Compartir

Aquest projecte és fruit d’una trobada entre artistes, un creuament de disciplines, una celebració si voleu, del ric univers que conformen creadors que treballen a casa nostra, de diversos àmbits, de diverses generacions. Artistes joves i artistes amb trajectòria, tots ells amb gran capacitat de projecció internacional. A cadascú li hem proposat una mena de cita a cegues, on havia de crear càpsules de durada limitada partint del seu treball, a vegades ja existent, però posant-lo en situació de diàleg amb un altre artista. En aquest lloc, la dansa se’ns ha revelat com a art madur, amb capacitat de dialogar de tu a tu amb altres arts com el cinema, la música, la poesia, el circ o les arts visuals, si és que existeix encara la divisió entre disciplines.

El projecte serà, alhora, la celebració del Xè aniversari de la Institució que promou la projecció internacional de la cultura catalana, l’Institut Ramon Llull, i l’obertura de la temporada d’una entitat que vol seguir fent-la visible, el Mercat de les Flors. La forma com es presenta, el resultat d’aquests processos és també particular. El públic pot gaudir de recorreguts diferents, descobrir diferents contaminacions artístiques, triar i fer despertar la que és en definitiva una de les més importants fonts de coneixement: la curiositat.

Institut Ramon Llull / Mercat de les Flors

LA PROPOSTA

HI HAURÀ TRES RECORREGUTS; CADASCUN D’ELLS (QUE EL PÚBLIC SELECCIONARÀ PRÈVIAMENT) TINDRÀ DUES PECES FIXES, TRANÇ I LA CREACIÓ DE LA CIA DE DANSA VERTICAL DELREVÉS, MÉS DUES CÀPSULES QUE EL PÚBLIC TRIARÀ PRÈVIAMENT, D’UNS 12 MINUTS APROXIMADAMENT CADASCUNA.

Descarrega’t el Programa de mà del projecte

ELS RECORREGUTS

RECORREGUT A:
ZA! + LOSCORDEROS
CESC GELABERT + ISAKI LACUESTA
PERE FAURA + AGGTELEK
DELREVÉS + NU2’S (projecte visual de Núria Font / NU2’s amb la col·laboració d’Eloi Maduell)

Compra entrades del Recorregut A

RECORREGUT B:
PERE FAURA + AGGTELEK
CESC GELABERT + ISAKI LACUESTA
EULÀLIA AYGUADÉ + JOAN CATALÀ + JORDI MOLINA
DELREVÉS + NU2’S (projecte visual de Núria Font / NU2’s amb la col·laboració d’Eloi Maduell)

Compra entrades del Recorregut B

RECORREGUT C:
BRADIEN + EDUARD ESCOFFET
CESC GELABERT + ISAKI LACUESTA
BLACK TULIP + SÒNIA SÁNCHEZ
DELREVÉS + NU2’S (projecte visual de Núria Font / NU2’s amb la col·laboració d’Eloi Maduell)

Compra entrades del Recorregut C

ELS ARTISTES

Za!
Za! són dos músics que toquen diferents instruments i apleguen diferents estils: free-jazz, noise, psiquedèlia, ritmes llatins, videojocs i electrònica analògica. En els darrers anys han passejat el seus focs artificials per sales i festivals del món.
loscorderos.sc
‘Teatre bastard’ difícil de definir, contradictori i lluny de les convencions. Sense mitges tintes ni tebiesa, un teatre dirigit a l’instint.

 

Pere Faura
Ha ballat amb coreògrafs com Jerôme Bel, Ivana Muller o Carolien Hermans. Va començar a coreografiar el 2004 peces que han girat arreu d’Europa. Ha estat coreògraf resident al Frascati Theater d’Àmsterdam.
Aggtelek
El treball d’Aggetelek se centra en els processos creatius i la disolució de categories artístiques. Utilitzen diferents disciplines (performance, video, textos, escultura o instal·lació). Es qüestionen sempre el paper de l’art, el rol de l’artista i les conseqüències de la pròpia creativitat.

 

Eulàlia Ayguadé
Una de les ballarines catalanes amb més relleu dins la dansa contemporània internacional. L’any 2010 va ser nominada com a ballarina excepcional dels Premis de Crítica de Londres.
Joan Català
Artista de circ i de moviment, ha recorregut Europa amb diferents espectacles, com el Cirkus Klezmer o la cia. Daraomai (encara en actiu). Recentment ha estrenat el seu solo Pelat.
Jordi Molina
Ha treballat i treballa amb les formacions  més prestigioses i ha enregistrat més de cent discos, sent un  referent internacional de la tenora, instrument amb el qual obre nous  camins.


Bradien

Grup instrumental format el 2005 que s’inspira tant en el pop com en les bandes sonores, el dub, l’exòtica o library music. A l’escenari s’intercanvien els instruments per construir uns temes en què tot és alhora lleuger i mesurat.
Eduard Escoffet
Poeta i agitador cultural que ha practicat diverses vessants de la poesia, tot i que darrerament s’ha centrat en el treball poètic sonor i en el recital en directe.

 

Sònia Sánchez
Investigadora del ball flamenc i amb 33 anys de recorregut pel món de la dansa i la música, el 2002 inicia nova fase d’indagació profunda en les formes d’ensenyament, creació, composició i transmissió d’aquest art.
Black Tulip
Black Tulip és un projecte que es presenta com a paraigües per a propostes que eventualment requereixen de cert marge d’experimentalitat i per tant de llibertat. Treballant des de l’anonimat s’eximeix a l’artista de tota mena de cortapisa que pugui limitar la seva producció.

 

Cia. Delrevés
Companyia de dansa vertical fundada a Barcelona per Saioa Fernández i Eduardo Torres el 2007. Delrevés ha forjat una sòlida i valorada carrera internacional, creant un nou llenguatge contemporani en el plànol vertical basat en la dansa i en la naturalitat del moviment en suspensió, acompanyat de música en directe i arts digitals.
Núria Font
Realitzadora de vídeo i curadora. Directora de projectes culturals relacionats amb el vídeo, la videodansa i les arts electròniques. Premi Nacional de Dansa de Catalunya 2009, va dirigir, del 1984 al 2003, la Mostra de VideoDansa. Actualment és, entre altres coses, directora del Festival IDN – Imatge, Dansa i Nous Mitjans.

 

CESC GELABERT + ISAKI LACUESTA

TRANÇ

Tranç és un espectacle dirigit per Cesc Gelabert i el cineasta Isaki Lacuesta que compta amb coreografies del propi Gelabert, de Roser López Espinosa i de Marcos Morau, i la música original del compositor Borja Ramos.

La interpretació escènica va a càrrec de Cesc Gelabert, Roser López Espinosa i Lorena Nogal, a la vegada que ballarins de la companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre, i alumnes de dansa de l’IEA Oriol Martorell participen en aquesta producció que  s’estrenarà el 28 de setembre al Mercat de les Flors de Barcelona.

Metamorfosis, transfiguracions, màquines del temps: un ballarí comença a girar fa segles i el gir acaba en un cos actual. Una frase coreogràfica que travessa el temps connectant ballarins de diferents generacions.

Tranç vol mostrar la dansa com a gest continu transmès pels mestres del passat i heretat per coreògrafs actuals, que l’encarnen i el transformen per obtenir cada vegada una nova variació. Jocs de miralls que sempre són deformats.

Tranç combina ressonàncies del passat i desdoblaments del present en l’escenari; ballarins en viu amb imatges projectades, sobre metacrilats transparents: evocacions de figures de la nostra història (Carmen Amaya, Vicente Escudero, Joan Magriñá, La Maña, Rosita Mauri, Tórtola Valencia), mestres vius (Yiya Diaz, Anna Maleras, Albert Sans) i les projeccions fugaces de ràfegues de moviment d’alguns dels nostres contemporanis (Marta Carrasco, Andres Corchero, Àngels Margarit, Maria Muñoz, Thomas Noone i Sol Picó).

Fantasmagories que serviran de preàmbul als cossos dels ballarins que portaran al directe aquest joc de traduccions i traïcions, de gestos transmesos de creador en creador.

Direcció artística Cesc Gelabert / Isaki Lacuesta
Direcció coreogràfica Cesc Gelabert
Espai escènic i audiovisual Isaki Lacuesta
Coreografia Cesc Gelabert, Roser López Espinosa, Marcos Morau
Intèrprets Cesc Gelabert, Roser López Espinosa, Lorena Nogal
Amb la participació d’alumnes del 6è curs de dansa de l’IEA Oriol Martorell i IT Dansa – l’Institut del Teatre
Música original Borja Ramos
Música addicional Xavier Montsalvatge
Vestuari, maquillatge, perruqueria de les filmacions Lydia Azzopardi
Vestuari dels ballarins a escena Lydia Azzopardi, Roser López Espinosa, La Veronal
Il·luminació Conxa Pons
Assistent de Cesc Gelabert Toni Jodar
Assistent de Lydia Azzopardi Georgina Misser
Direcció tècnica audiovisual Albert Coma
Direcció de fotografia i càmera Diego Dussuel, Alberto Rodríguez
Operador de càmera Abel Garcia Roure
So Amanda Villavieja
Direcció tècnica escenari Conxa Pons

Projeccions

Personificacions Cesc Gelabert (Joan Magriñá, Vicente Escudero), Roser López Espinosa (Rosita Mauri, Tórtola Valencia), Lorena Nogal (Carmen Amaya, La Maña)
Presències filmades Yiya Diaz, Anna Maleras, Albert Sans
Ràfegues curtes Marta Carrasco, Andrés Corchero, Angels Margarit, Maria Muñoz, Thomas Noone, Sol Picó
Producció executiva Isa Campo de Termita Films i Maria Rosas de Gelabert Azzopardi
Comunicació / Coordinació Montse G. Otzet
Comptable Xavier Vigas

Coproducció Mercat de les Flors, Institut Ramon Llull, Gelabert Azzopardi Companyia de Dansa, La Termita films
Amb la col·laboració  Arts Santa Mònica

Dono les gràcies al Ballet Nacional de España, l’Institut del Teatre de Barcelona, Teatre LLiure, Menkes, Damaret Atrezzo i Taller d’Escenografia Jordi Castells per la seva col·laboració. El seu entusiasme i implicació en el projecte ha fet possible la recreació del vestuari dels personatges evocats a les projeccions de l’espectacle. (Lydia Azzopardi)

Agraïment especial a Guillermina Coll

Durada espectacle 35 minuts

COMPRA D’ENTRADES

Recorregut A / Recorregut B / Recorregut C

Documents adjunts

Actualitat

Itinerari

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

28, 29 i 30 de setembre

Divendres 28 doble funció: 19 h. i 21.30 h. / Dissabte 29: 21.30 h. / Diumenge 30: 19 h.

12€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x