1 de març

IDN - IMATGE, DANSA I NOUS MITJANS Taller Mapping/3D/Interactivitat: “Re-dimensiont l’espai escènic” 

Compartir

Proposem dedicar el matí de diumenge al taller/espai de trobada i creació dirigit pels especialistes locals:l’Eloi Maduell i Santi Vilanova (Playmodes),Juan Fernandez Rivera (GnomaLab) i Gerard Vallverdé.

Pel preu d’una entrada al Mercat de les Flors, els participants tindran ocasió de provar amb l’ajuda dels professionals, experiències de mapejar l’espai escènic amb projeccions i sistemes senzills interactius, creades in situ i a partir de les idees que sorgeixin al llarg de les 3 hores de durada del taller. Tenir l’ocasió d’utilitzar una sala com la MAC del Mercat i comptar amb el suport tècnic que ofereix el festival i les infraestructures dissenyades per l’ocasió ens sembla una oportunitat única per tots aquells, directors d’arts escèniques, coreògrafs, dissenyadors d’espais i inclús programadors de teatres per conèixer i experimentar de primera mà una tecnologia cada cop més interessant i a l’abast per renovar els projectes escènics.

L’objectiu del taller és descobrir les diferents eines digitals a l’abast, amb una pràctica dirigida a formar l’escenografia digital/ entorn virtual de la sessió 3Dansa que ocuparà la tarda de diumenge.

El taller té una durada de 3 hores. L’horari és de 12 a 15 h.

PROFESSORS

Eloi Maduell Garcia // Santi Vinanova // Playmodes

Eloi Maduell és enginyer informàtic i treballa desde fa més de 15 anys en aplicacions audiovisuals i creatives amb les noves tecnologies. Desde el 2006 funda l’estudi Playmodes juntament amb Santi Vilanova i des de aleshores treballa en projectes vinculats al món audiovisual en un ampli sentit, passant per tecnologies aplicades a les arts escèniques, mappings, espectacles de llum computeritzada i desenvolupament de projectes interactius.

Santi Vilanova ha passat els darrers 15 anys cercant connexions entre la imatge en moviment i la música. Aquest procés de recerca l’ha portat a

aprendre i a experimentar amb les tecnologies audiovisuals, l’escenografia multimèdia, el reciclatge de desfets electrònics, l’art sonor i la robótica.

Els anys d’intensa col·laboració amb el col·lectiu Telenoika li permeten, a més de fer una pila d’amics, de compartir projectes que l’han portat arreu del mon.

Juanjo Fernández Rivero // GnomaLab

“Podría decirse que el uso de la luz, el tiempo y el espacio -como materia- representan la base de mi trabajo más reciente. Observo el paisaje y los objetos, lo físico y lo intangible (no sólo las luces, sino también sus sombras) y los descontextualizo para comprobar cómo se relacionan con el entorno en el que se nos presentan. Los ejes básicos de mi trabajo son la imagen en movimiento y lo encontrado, sin centrarme en técnica concreta alguna. Con mis proyectos evito llevar a caboreflexiones trascendentales: simplemente discurren sobre el concepto de la percepción visual; en cómo las cosas pueden ser transformadas en relación a cómo las observamos”

Gerard Vallverdé Iborra

Autodidacta que ha trepitjat escenaris com a tècnic de llums, backliner o music. Apassionat per la il·luminació, la fotografia, el vídeo, la il·lustració, darrerament s’especialitza en el univers 3D, tant per a espectacles de mapping com a la utilització de motors de vídeo jocs per crear mons virtuals.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

1 de març

12h

Sala MAC

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x