10 de març

CIA. LA DEPENDENT D'ALCOI Homenatge a Teresa

Compartir

Una col·laboració amb el Festival BARNASANTS

Homenatge a Teresa és un projecte que naix amb un doble objectiu: retre homenatge a la figura d’Ovidi Motllor a través de Teresa, cançó creada per l’artista que reivindica valors com ara la imaginació i la llibertat en una època caracteritzada per la mediocritat i l’obscurantisme.

Homenatge a Teresa és un projecte on s’aglutinen creadors alcoians procedents de llenguatges artístics diferents, sota la coordinació de Joanfra Rozalén i el suport de la Companyia La Dependent.

L’obra conta a través d’un home/xiquet –el propi Ovidi Montllor- la història de Teresa Mora. L’aventura vital d’aquesta dona vindrà descrita des dels seus orígens humils fins la mort a un barracó dels afores d’Alcoi. Enmig d’aquest trajecte hi ha mig segle (1900-1952) en el què la biografia de Teresa Mora anirà lligada a les seues peripècies personals, així com a la precarietat de la família i als esdeveniments tràgics (la Guerra Civil i la Postguerra) que marcaran aquestes dècades.

Coneguda com Teresa “la loca” el seu personatge ens permetrà entendre una “bogeria” que potser li era innata o, més bé, era producte d’un desengany amorós en fer-se fonedís un antic nòvio militar que participaria en la Guerra o, com diu la cançó, a resultes que “un bombardeig la tornés boja”. Alhora justificarà com la població, a través del desvarieig d’aquella dona, donava via lliure a les inhibicions que una societat com la franquista atenallava.

“Homenatge a Teresa” descriurà la relació de l’home /xiquet Ovidi que narra la cançó com a interlocutor d’una societat que estimava aquella dona lliure a la què acabarà agraint-li que fóra “la mestra més volguda dels infants” i que covarà en la consciència de tots la fe en un món sense cotilles de sagristia ni tuf de casernes.

Text Jordi Botella
Música Moisés Olcina
Audiovisuals Xavier Cortés
Intèrprets Rosanna Espinós, Pep Sellés
Guitarra David López
Percussió David Nadal
Il·luminació Víctor Antón
Vestuari Paqui Dénia
Imatge del cartell Toni Miró
Direcció Pepa Miralles
Suport tècnic Yapadú Produccion
Maquinista Ferran García
Comunicació Miriam Espinós
Ajudants de producción Luis Vélez, Lidia Miró

Producció executiva Joanfra Rozalen

Amb la participació e Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Politècnica de València, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de València, Xarxa Vives d’Universitats, Institut Ramon Llull, Xarxa Alcover, Unión Alcoyana de Seguros, S.A.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2014-2015

10 de març

20.30h

Sala OM

16€

Durada: 50'

Més informació

Web Barnasants

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x