21 d'octubre

GRANER FAMILIAR: Diumenge 21 d’octubre amb Juan Eduardo López

Compartir

En aquest taller es potencien els vincles familiars entre uns i altres a través de la creativitat

Com va dir el filòsof francès Jean-Paul Sartre, “ el joc és la primera poesia de l’home” (hauríem d’afegir també a la dona). L’ex directora d’UNICEF, Carol Belamy, va observar que el joc és la part de l’herència de la humanitat, que transcendeix el temps i l’espai. “El joc és una passarel•la entre les cultures més diverses del nostre planeta”, va dir el metge, escriptor i poeta Georges Duhamel, qui va afegir: “jugar és somniar amb el nostre cos”.

L’ACTIVITAT

Danza en Familia, projecte que Juan Eduardo López va engegar el 2003 a Barcelona,  parteix de les potencialitats del joc i l’art per plasmar-les en un projecte de creació, d’experiència artística compartida, de reivindicació de l’art com a experiència col•lectiva. Parafrasejant al filòsof  Vladimir Jankélevitch, podríem afegir que es pot viure sense art, sense joc, sense amor… però segurament no tan bé.

Es tracta de jugar en família, perquè el joc està en el principi no només de qualsevol proposta artística, sinó de l’activitat humana, cosa que acostumem a oblidar.

El moviment, la improvisació, jocs de creació artística, la confiança i el canvi de rols són alguns dels elements de la proposta de Juan Eduardo. Durant la sessió es potencien els vincles familiars entre uns i altres a través de la creativitat, i també entre els membres d’una família i altra potenciant les creacions en col•lectiu.

Trobareu més informació sobre el projecte Danza en familia a la seva web: www.danzaenfamilia.com

Adreçat a nens i nenes d’entre 4 i 12 anys

L’ARTISTA

Juan Eduardo López estudia Art dramàtic a Córdoba, Argentina. Ingressa com intèrpret en el grup de teatre del Goethe Institut dirigit per Chete Cavagliatto. Viatja a Barcelona l’any 1976 on estudia pantomima a l’Institut del Teatre dirigit per Pawel Rouba. Realitza diferents cursos amb professionals com Carlo Bozzo (Comedia dell arte), Philippe Gaullier (clown, bufó, melodrama) o el Teatre de la Complicite (El joc). Forma la companyia Los Hijos del Caos amb l’actor Piero Steiner.
Crea i dirigeix l’Associació Marató de l´Espectacle durant 25 anys, des d’on desenvolupa una intensa labor com a creador i director del festival La Marató de l´Espectacle (25 edicions), creador i director del festival DIES DE DANSA (20 edicions), fundador i coordinador de la xarxa CQD – Ciutats Que Dansen (des de l’any 2000), creador i director del festival Interferencia (5 edicions): www.marato.com. També és el creador i director del projecte Danza en Familia.

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2012-2013

21 d'octubre

D'11h a 13h

El Graner (C/Jane Addams 14-16, Barcelona)

2,5€ per participant

Més informació

www.danzaenfamilia.com
Web del Graner

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x