2 de novembre

LABORATORI AMB MARTIN KILVADY I JURIJ KONJAR Dins el “com”

Inscriu-t’hi

Compartir

Adreçat a ballarins professionals i estudiants de dansa avançats (places limitades)

AQUEST LABORATORI TÉ LLOC AL GRANER (c. Jane Adams, 14-16, Barcelona)

Jurij Konjar i Martin Kilvady es van conèixer a Brussel·les fa quinze anys. Els seus records comuns són majoritàriament sobre els viatges d’esquí, la construcció de cases mòbils, jugar a hacky sack, anar en bicicleta, actuar al carrer pels pobles andalusos … i una conversa de fa deu anys sobre els diferents punts de vista sobre la improvisació, la performance, l’entrenament, l’ensenyament, la pràctica, la dansa i la creació.

Ambdós artistes realitzaran una residència de creació al Graner durant el mes d’octubre. Examinaran les sensacions que es tenen i les observacions que es fan quan ens movem. Tant l’entorn com l’observador, tant el públic com l’artista, seran part d’aquesta recerca. Quantes línies de desenvolupament es poden rastrejar i compondre simultàniament, en temps real?

Després d’una col·lisió de dos universos tan propers que són gairebé totalment diferents, aquest laboratori tractarà sobre el que els artistes han trobat en el camí.

“Intentarem introduïr això en el nostre laboratori. Proposant elements amb el quals hem estat treballant – idees que tenen a veure amb la improvisació, la forma en què és percebuda per cadascun de nosaltres. Farem front a temes com l’espai, la memòria, la música, la necessitat, l’habilitat corporal, el pànic, tot llegint els sentits i als demés… individualitzant-los. Tractarem de donar paraules a les nostres sensacions i a les nostres experiències i veurem com aquest procés informa al nostre ball. Repetirem aquest cicle fins que soni la campana”.

Martin Kilvady, membre del col·lectiu d’Eslovàquia Les Slovaks va formar part de la companyia d’Anne Teresa de Keersmaeker Rosas i va col·laborar a la creació de moltes de les seves peces. També ha ballat amb Roberto Olivan i és membre de la companyia Zoo de Thomas Hauert, a més a més del ja mencionat col·lectiu Les Slovaks.

Jurij Konjar va estudiar a P.A.R.T.S, l’escola d’Anne Teresa de Keersmaeker. Ha treballat amb Les Ballets C de la B, Maja Delak o Janez Janša, entre d’altres. El 2007 va patir una lesió cranial que el va fer canviar el rumb de la seva obra, desenvolupant una pràctica d’improvisació personal. En els darrers anys també ha treballat en comunitats aïllades o amb problemes, on la creativitat és un element de màxima necessitat.

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2013-2014

2 de novembre

De 10 a 14 h

EL GRANER

10€

Més informació

http://granerbcn.cat/

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x