29 d'abril
Gala alumnes de l'Institut del Teatre
Dansa Solidària és un projecte de dansa nascut a l’Institut del Teatre. Una proposta de llarg recorregut que el 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa, s’estrena al Mercat, i que vol contribuir, des de la dansa, a ajudar els sectors més desfavorits de la nostra societat, a la millora de la qualitat de vida d’aquells que més ho necessiten.
Dansa Solidària s’ofereix a tots els municipis de Catalunya. El col·lectiu de dansa de l’Institut del Teatre se sent compromès amb el seu entorn social i vol col·laborar en les causes solidàries que cada municipi consideri més adients.
Dansa Solidària presenta un espectacle coreogràfic, els guanys del qual es destinaran a una causa solidària pactada i decidida amb l’ajuntament del municipi on s’actuï. En aquest cas, la taquilla que es generi en la funció que es farà al Mercat es destinarà a un projecte solidari que relacioni dansa i societat, que serà triat per convocatòria, amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la Dansa. Veure convocatòria.
L’espectacle el realitzen els alumnes de dansa de l’Institut del Teatre:
Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), Conservatori Superior de Dansa (CSD) i IT Dansa Jove Companyia de l’IT. Els tècnics són alumnes de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre.
L’espectacle consisteix en diferents propostes de tallers coreogràfics realitzats per les dues escoles de dansa que integren els estils que s’estudien a l’Institut del Teatre: clàssic, contemporani i espanyol. Propostes, unes més acadèmiques i d’altres més agosarades, però amb un alt nivell d’exigència i de qualitat fruit del treball dels diferents cursos dels conservatoris de l’Institut. Una oportunitat per veure les noves generacions de ballarins i coreògrafs que d’aquí poc s’incorporaran al mercat laboral i artístic del nostre país.
Dansa Solidària conclou amb Minus 16, d’Ohad Naharin, ballat per IT Dansa Jove Companyia de l’Institut del Teatre. Aquesta coreografia transcorre ràpidament per diversos estats d’ànim, de l’alegria a l’abatiment, de la intimitat a la diversió en grup. La peça provoca una especial relació entre ballarí i espectador, fent que esdevingui especialment propera i única cada vegada que s’interpreta.