30 de gener

FERNANDA FRAGATEIRO I ALDARA BIZARRO Conferència-Lectura comentada al voltant de ‘Caixa per guardar el buit’

Confirmar assistència a publics@mercatflors.cat

Compartir

Amb Fernanda Fragateiro (artista plàstica-escultora) i Aldara Bizarro (coreògrafa), creadores de Caixa per guardar el buit

Presentació a càrrec de Bàrbara Raubert, periodista i historiadora de l’art 

Les creadores Fernanda Fragateiro i Aldara Bizarro exposaran com es va cuinar Caixa per guardar el buit, el seu text escènic i la coreografia. 

Caixa per guardar el buit és una escultura escènica que explora la idea de l’espai per a habitar; una “caixa” que vol ser simultàniament buida i plena, amb un objectiu: constituir-se com a lloc.  Des del principi la peça va ser concebuda com un treball sobre l’espai, involucrant escultura, coreografia, dansa i pedagogia. Va ser creada el 2005 a Viseu (Portugal) amb la complicitat de nois en situació vulnerable de la Lar Escola de Santo Antonio on es va fer la primera “residència artística” de la peça; avui, després de 14 anys s’ha volgut posar novament en marxa gràcies al seu caràcter democràtic i inclusiu.

La peça, en una total consonància amb la idea d’obra oberta d’Umberto Eco, es transforma ràpidament d’objecte geomètric a laboratori d’experimentació de la poètica dels moviments, del record d’habitar, del redescobriment de la nostra circulació en l’espai. Cada actuació és una nova recreació, i en cada una d’elles, l’espectador és sempre una part integrant i activa del procés creatiu”  (Filipa Oliveira)

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2019-2020

30 de gener

19h

Sala MAC

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x