Divendres 18 de novembre de 2011 (18:30h)

Conferència “El ball flamenc a Catalunya: sota l’esplendor de Carmen Amaya”

Compartir

A càrrec de Paco Hidalgo (escriptor i investigador flamenc) i José de la Vega (ballarí, mestre i coreògraf)

FRANCISCO HIDALGO

La trajectòria de Francisco Hidalgo (Posadas, Còrdova, 1950) l’ha convertit en un dels flamencòlegs més reconeguts del pais. Escriptor, articulista en premsa escrita, director de programes de ràdio, pintor, conferenciant… La seva contribució a la difusió i al coneixement de l’art flamenc és molt important.
Resident a Catalunya des del 1974, ha format part de diverses directives de la Asociación para el Fomento de los Congresos de Arte Flamenco. També ha estat vicepresident de laAsociación de Críticos de Arte Flamenco i director de la col·lecció de flamencd’Ediciones Carena.
Francisco Hidalgo també ha desenvolupat la seva tasca professional en premsa realitzant vàries col·laboracions tant en revistes d’informació general com especialitzades. A més, la ràdio ha estat un altre dels mitjans en el que Hidalgo ha acumulat una extensa experiència, dirigint programes com ‘La Hora Flamenca’; ‘Con otro acento’ o ‘Memoria del Sur’.
La prolífica activitat literària d’Hidalgo arriba a la trentena d’obres literàries publicades, moltes d’elles dedicades al flamenc, entre d’altres, Aquí, un año de flamencoCarmen Amaya. Cuando duermo sueño que estoy bailando o Sebastià Gasch: el flamenco y Barcelona.
En el seu últim treball, Carmen Amaya. La biografía, Hidalgo recrea la figura d’aquesta llegenda del ball flamenc, amb testimonis d’artistes que van compartir escenari amb la catalana, així com d’aficionats. A més, s’inclouen nombroses crítiques de la premsa de l’època.

JOSÉ DE LA VEGA

José de la Vega et transportarà a la seva vivíssima i personal experiència del ball que és, a la vegada, un retrat d’ell mateix, i de generacions de ballarins, actors i artistes la influència dels quals encara batega amb immensa força.
José de la Vega ha viscut el flamenc en tres etapes diferents que comporten, alhora, tres maneres diferents de viure’l. La primera situada en els seus inicis com a ballarí, quan va ser integrant de les millors companyies del moment. Més tard, com a mestre, quan va poder crear la seva pròpia companyia de ball. I, per últim, com a docent i director de l’escola de ball que ell mateix ha fundat, reconeguda com una de les principals escoles de ball espanyol del pais.

Aquest flamenc viscut des d’aquestes tres mirades ha convertit José de la Vega en una autèntica llegenda coneixedora, alhora, d’altres llegendes. Ha viscut en carn pròpia les experiències vitals d’altres grans noms del flamenc (Pilar López, Rosita Segovia, Vicente Escudero, Carmen Amaya…).

Amb la col·laboració de:
Catalunya Arte Flamenco

Actualitat

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

Divendres 18 de novembre de 2011 (18:30h)

Activitat gratuïta

Més informació

Altres activitats de Catalunya Arte Flamenco

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x