18 de maig

PEDRO G. ROMERO, JOSÉ ENRIQUE MORENTE, ISRAEL GALVÁN CIUTAT FLAMENCO 2016: La Urdimbre Morente

Compartir

Enrique Morente no només va ser un bon cantaor, va ser una referència. I, com a tal, en la seva llarga trajectòria va crear espais propis, singulars, en els que va dibuixar finestres a les que agradaven de treure el cap altres companys ja fossin cantaors, guitarristes, bailaors, escriptors, etc., atrets per la manera de fer i entendre el flamenco de Morente.

Un d’aquests joves que va buscar la proximitat de la seva persona i la manera de col·laborar amb ell, va ser Israel Galván (avui també referència per a altres). Enrique va participar en diversos dels projectes d’Israel i Pedro G. Romero, especialment significativa va ser la seva intervenció en dos dels primers projectes que van muntar; Metamorfosi (2000), la posada en escena de l’obra de Kafka, i Arena (2004), un exercici sobre “el taurí” on Enrique, sobre els aplaudiments i murmuris que el públic produeix en una cursa de braus, va cantar els versos o textos que José Bergamín va publicar en la seva darrera obra La música callada del toreo (1981).
La Urdimbre Morente tractarà d’això, de la part del tapís que resultava de col·laborar amb ell mentre es feia camí al caminar. Pedro G. Romero traçarà el reglat d’aquesta matriu i com a il·lustració José Enrique Morente cantarà els versos de Bergamín que va cantar el seu pare. A manera de pinzellada, Israel els ballarà per a gaudi dels presents.

 

Per més informació www.ciutatflamenco.com

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2015-2016

18 de maig

20h

El Dorado Sociedad Flamenca Barcelonesa

Accés amb invitació

Més informació

Més info

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x