25 d’abril 2012

5a sessió Secció Irregular (25 d’abril 2012)

Compra entrada

Compartir

CINQUENA SESSIÓ

La peça de vídeo d’Amaia UrraTime-Wasters, tanca la penúltima sessió de la Secció. A Time-Wasters la càmera esdevé l’actor principal, mentre que la resta d’objectes i els paisatges fan front als límits físics de la pantalla. Aquesta és una “versió demo” d’un dels jocs d’aquesta creadora basca.

Cuqui Jerez presenta la seva nova peça, The nowness mystery, on la coreògrafa madrilenya dóna un gir a la seva trajectòria, obrint una nova línia de recerca.

Aconsegueix, amb la compra de l’entrada per a aquesta sessió, un carnet gratuït per la Mediateca del CaixaForum. La tarifa normal d’aquest carnet és de 6€ i dóna accés al servei de préstec de llibres, revistes, discos compactes i DVD’s, i també permet accedir al fons digitalitzat de media art.

Per altra part facilita descomptes en les activitats de pagament al CaixaForum (50% de descompte) i la consulta de la documentació dins les instal·lacions de la Mediateca és lliure.

A més a més, el divendres 4 de maig a les 19h s’organitza una visita comentada a la Mediateca del CaixaForum per conèixer de primera mà el fons d’aquest centre així com el seu funcionament.

AMAIA URRA PRESENTA ‘TIME-WASTERS’

Hora: 21.30h
Espai:
 1er pis
Durada:
 21 minuts

Amaia Urra passeja pels aeroports, filma el què veu inventant les seves pròpies regles de joc i es diverteix canviant l’ordre i la percepció habitual de les coses. La càmera es converteix en actor principal, i objectes i paisatges s’enfronten amb els límits físics de la pantalla. Aquest vídeo és una “versió demo” d’una decena d’aquestos jocs.

Títol TIME-WASTERS
Un vídeo realitzat i produït per Amaia Urra

Amaia Urra (Donosti, 1974) Es va llicenciar en Belles Arts a Bilbao a 1998. Des de 1999, ha treballat i col·laborat amb artistes com Xavier Le Roy, Olga Mesa, Jérôme Bel, Ion Munduate, Blanca Calvo , Fréderic Seguette, Cuqui Jerez i Juan Domínguez. Arrel de la seva participació a Mugatxoan comença a desenvolupar el seu propi treball i presenta la seva primera peça El Eclipse de A. a 2002 .  A 2008, en col·laboració amb Cristina Blanco, Cuqui Jerez i María Jerez, estrenen The Neverstarting Story, composat de quatre projectes en un.  Al 2009 realitza el vídeo Time Wasters i participa en les Jeux W a Les Laboratoires d’Aubervilliers Paris. Al 2010 estrena la peça La Cosa. També col·labora regularment amb el projecte MUGATXOAN,www.mugatxoan.org

CUQUI JEREZ PRESENTA ‘THE NOWNESS MYSTERY’

Hora: 20.30h
Espai:
 Sala Pina Bausch
Durada:
 60 minuts

Marty: Déu meu Doc, has desintegrat a Einstein!
Doc: 
Calma’t Marty, no he desintegrat res, l’estructura molecular d’Einstein com la del cotxe està completament intacta.
Marty: 
Llavors, On demonis són!?
Doc: 
La pregunta apropiada és Quan dimonis estan!?

(Regreso al futuro. 1985)

Concepte i direcció Cuqui Jerez
Creat en col·laboració amb Maria Jerez i Amalia Fernández
Direcció tècnica i disseny de llums Gilles Gentner
Intèrprets: Maria Jerez i Amalia Fernández

Coproduït per Internationales Sommer Festival Hamburg, Theaterfestival

SPIELART Munich, Theaterhaus Gessnerallee Zurich i Manège de Reims – Scène nationale.

Cuqui Jerez (Madrid, 1973) Amb una trajectòria com a ballarina i intèrpret des de 1990, treballant en diferents projectes i amb diferents coreògrafs, i després de crear vàries peces curtes i col·laboracions, comença a desenvolupar el seu treball en 1999. Actualment treballa en la creació d’un llenguatge coreogràfic a través del cos en relació amb l’espai, el temps i els objectes; la producció de signes i per tant de significat a través de la coreografia; la transformació del significat a través de la repetició; la manipulació de las referències espacials i temporals; l’expectació i l’experiència de l’espectador al context teatral; la memòria; l’estructura com a part fonamental del contingut de l’obra; els límits de la representació; els límits entre la ficció i la realitat.

Els seus treballs són: “Hiding Inches” (1999), “A space odyssey (2002)” (2001), “The Real Fiction” (2005), “The Rehearsal” (2008) (peça creada dintre del projecte The Nevestarting Story, un projecte en col·laboració amb María Jerez, Amaia Urra i Cristina Blanco), “The Croquis Reloaded” (2009) i “The Nowness Mystery” (2011).

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

25 d’abril 2012

10€ – 5€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x