25 de gener 2012

2a Sessió Secció Irregular (25 de gener 2012)

Compra entrada

Compartir

LA PRIMERA SESSIÓ DEL 2012

La primera sessió del 2012 va a càrrec de WeareQQ, amb la peça Canedo, un vídeo realitzat a Galícia, que arrenca amb la presa d’un retrat de família d’en Vicente Vázquez –un dels membres d’aquest col•lectiu. A la segona part de la vetllada, l’Aitana Cordero presenta Solo…?. En aquest treball, Cordero posa en qüestió la jerarquia de la percepció i l’enteniment, jugant amb les expectatives i les promeses que comporta el fet escènic.

Compra l’entrada d’aquesta sessió

Consulta aquí l’abonament de la SECCIÓ IRREGULAR (abonament SIR) amb condicions i descomptes especials

WEAREQQ PRESENTA ‘CANEDO’

Hora: a partir de 20.30h
Espai:
 Sala Pina Bausch
Durada:
 40 minuts

Canedo agafa un retrat familiar davant un arbre com a punt de partida per desenvolupar un procés relacional complexe, que té com a eix la família d’en Vicente i el teixit productiu, passat i present, del poble en el que es troben les seves cases familiars. El film avança a una seqüència detallada de tot el procés mecànic de transformació de l’arbre en llibre, i finalitza amb la revetlla pòstuma de l’objecte, en la que Vicente interpreta, acompanyat per la banda del seu pare, Els Flàvia, una versió en gallec del tema El árbol de Hidrogenesse (2007).

Directors Vicente Vázquez, Usue Arrieta -weare_qq-
Guió -weare_qq-
Cap de producció

Marta Abellá
Càmera Alex García
Ajudant de càmera Xavier Gonzalez
Ajudant de so Hervé Carpentier
Foto fixa Ivan Díaz Nespereira
Personatges Família Vázquez Peleteiro, José Antonio Vázquez López, Maria Luisa Peleteiro Ayuso, José Antonio Gómez Pereira, Josefa Vázquez López, José Antonio Vázquez, Josefa López, Marta Pereira López, Marga López, Juana Jordhake, Maria Luisa Ayuso López, Andy Pereira, Vicente Luís Vázquez Peleteiro

Agraïments Imprenta Martin – Quintela de Canedo, Ourense-, Aserradero – Quintela de Canedo, Ourense-, Victor Magariños, Carlos Lastre, Marc Vives, Oliver Laxe

Vicente Vázquez (Tarragona, 1976) i Usue Arrieta (Arrasate, 1979) comencen a col·laborar el 2003 sota el nom de weareQQ. Junts han desenvolupat un cos d’obra multidisciplinar que se centra en exercicis de redefinició dels espais socials, una manera de fer recerca a través del vídeo, la instal·lació i les intervencions en l’espai públic – noves possibilitats d’allò col·lectiu. Artistes residents a Hangar, han exposat en diferents centres d’art de Barcelona, Madrid o Bilbao, i han estat becats per Barcelona Producció, Injuve o Can Xalant entre d’altres.

www.weareqq.com

AITANA CORDERO PRESENTA ‘SOLO…?’

Hora: 21.30h
Espai:
 Sala Pina Bausch
Durada:
 60 minuts

A SOLO…? un cos a escena intenta omplir un espai, un temps, un record i busca estratègies per moure’s i altres cossos amb els que interaccionar.
Fent servir la destrucció com una tècnica constructiva i esborrant la nostàlgia com un mecanisme de defensa, esdevé com a resultat una coreografia o un concert d’esdeveniments.
SOLO…?
 podria ser un ritual d’acomiadament, una teoria del caos, un homenatge a la promiscuïtat, una carta d’amor o un estudi sobre la “dramatúrgia d’allò irreversible”.

Concepte i interpretació Aitana Cordero
Dramatúrgia Felix Ritter
Vídeo, edició de so i suport emocional Tashi Iwaoka
Altres suports importants Johan

Reyniers, Jeroen Fabius, Eliza Steinbock, Ingrid Greijn

Producció Nina Fadija i Theresia Knevel

Aitana Cordero (Espanya, 1979). Judoka durant deu anys, al 1998 decideix canviar el rumb dels seus interessos atreta pel llenguatge de la dansa. Després d’alguns anys estudiant diferents tècniques de dansa contemporània, a l’agost del 2001 s’instal·la a Amsterdam on es gradua a laSNDO (Universitat pel desenvolupament de la dansa i la composició escènica). Estudia a laHogeschool voor the kunsten, també a la capital holandesa, i des de 2002 desenvolupa els seus propis projectes, que presenta a ciutats com Madrid, Barcelona, Amsterdam, Berlín, Nova York, Shangai, Buenos Aires o Beirut, entre d’altres. Ha col·laborat amb coreògrafs com La Ribot, Benoit Lachambre o David Zambrano, i des de 2001 compagina els seus treballs artístics amb la docència en diferents escoles i universitats d’Europa. Alguns dels seus interessos artístics recurrents en els seus treballs i recerques són l’encontre entre cossos, la intimitat, la senxsualitat, la fisicalitat de la violència i l’exploració dels protocols i convencions de les arts escèniques.

www.aitanacordero.com

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2011-2012

25 de gener 2012

10€ – 5€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x