La Secció Irregular s’inaugura amb Som Faves, un treball del coreògraf búlgar Ivo Dimchev, on presenta de manera aparentment incoherent alguns dels temes que més l’interessen. Al primer pis del Mercat, Daniela Marini i Germán de la Riva presenten una vídeo instal·lació, Trío C, on reflexionen sobre les diferents formes de fer a la dansa. I a més, els creadors catalans Marc Vives iDavid Bestué presenten una instal·lació en relació amb el taller que imparteixen durant els mesos de febrer i març, al voltant del concepte de “límit”, amb l’objectiu de trobar punts de confluència entre diferents disciplines
Hora: 20.30h
Espai: Sala Pina Bausch
Durada: 60 minuts
En un espai en blanc semblant a un museu, Dimchev, amb una perruca, un teclat i un gos de porcellana, presenta una col·lecció de temes aparentment incoherents.
Som Faves és una demostració tragi-còmica de les diferents formes de relacionar-se amb la forma i el contingut, dins del context de la dansa/teatre contemporani.
Concepte, text, música, performance Ivo Dimchev
Coproducció Tanz im August (Berlín), DasArts (Amsterdam), European Cultural Capital Linz 09, O is not company , Royal Conservatoire & Artesis University College (Amberes), O Espaço do Tempo (Montemor-o-Novo, Portugal)
Ivo Dimchev (Bulgària, 1976). Coreògraf i performer. El seu treball és una barreja extrema i colorida de performance, dansa, teatre, música, dibuixos i fotografies.
Al 2010 Som Faves va ser considerat el millor performance de la temporada 2009-2010 a Holanda per la revista Theatremaker i va ser seleccionat com un dels millors performances a Bèlgica pel jurat del Festival Het Theter.
A partir de gener del 2013 és artista resident al Kaaitheater de Brussel·les durant quatre anys.
Hora: a partir de les 21.30h
Espai: 1er pis
Durada: Durant tota la sessió
Trío C és una mirada a la història de la dansa, una mirada que es pregunta què és la dansa a través de les obres dels coreògrafs Marius Petipa, Merce Cunningham i Jérome Bel. Una vídeo instal·lació on diferents extractes de peces de dansa són exposats per reflexionar sobre les formes de fer a la dansa, sobre els cossos que ballen, quin és aquest cos i què ho travessa.
Direcció, realització Daniela Marini Salvatierra, Germán de la Riva Umaña
Any de realització 2011
Agraïments Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual (UAH), Festival In-presentables i Cuqui Jerez
Daniela Marini (Xile, 1974).
Ballarina, coreògrafa i docent. Llicenciada en arts amb menció en dansa, Universitat de Xile. Des de 1992 integra el Col·lectiu d’art La Vitrina, interpretant obres del coreògraf Nelson Avilés. Entre 1994 i 2004 forma part de la companyia de danses antigues Sara Vial. En el 2010-2011 estudia el Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual, de la Universitat d’Alcalà, Madrid, becada per Becas Xile
Germán de la Riva Umaña (Espanya, 1977). Creador escènic i audiovisual. A l’any 2009 guanya, junt a Itsaso Iribarren, el 1er Premi en creació audiovisual de l’Institut Navarro de la Joventut. A l’any 2010 realitza la beca Bilbaoeszena. A l’any 2011 dirigeix la vídeo-dansa Clara amb la col·laboració del Govern de Navarra
Hora: a partir de les 21.30h
Espai: 1er pis
Durada Durant tota la sessió
Instal·lació pendent de confirmació
David Bestué i Marc Vives plantegen el seu taller al Mercat de les Flors entorn el concepte de “límit” amb l’objectiu de trobar punts de confluència entre diferents disciplines. Això els porta a plantejar-se una sèrie de qüestions sobre quin és el lloc on ha d’esdevenir la pràctica artística actual quan es tendeix a cohabitar en diferents àmbits. I per altra banda: podem encara eixamplar aquests “límits”? quines direccions hauríem de prendre? Podem anar més enllà en el tensionament de la moral o la realitat (l’ètica és semblant a moral) o és quelcom que s’ha tornat anacrònic?
Info pràctica del taller:
Dates: 10 i 24 de Febrer i 2, 9, 16, 23, 30 de març.
8 sessions: 6 teòric-pràctiques, 1 dia d’assaig general i el dia de la presentació.
Marc Vives (Barcelona 1978), David Bestué (Barcelona 1980) treballen en equip des de l’any 2002 com a Bestué-Vives. El resultat del seu treball està principalment formalitzat com aperformances en les que han desenvolupat un sistema d’aproximació a diferents realitats, des de les més íntimes (Acciones en Casa, Acciones en el Cuerpo) passant per l’entorn social (Acciones en Mataró) fins nivells macro-estructurals (Acciones en el Universo). En aquestes performancesdialoguen amb diversos temes extrets de la recent història de l’art focalitzat en el segle XX i XXI amb referents propers a l’art conceptual, al Situacionisme i al Dadà, al qual s’afegeixen conceptes del propi imaginari. Van presentar el seu treball per primera vegada en el marc del premi Miquel Casablancas al 2005. Al 2006 presenten la seva primera exposició a la Galeria Estrany-de la Mota i s’incorporen al programa de la galeria.
Temporada: 2005-2006
14 de desembre 2011
10€ – 5€