Presentació Temporada 2017-18

 TRANSMISSIÓ CONTÍNUA

Cada generació absorbeix, regenera, multiplica, s’oposa, expandeix, dialoga i, en definitiva, respon al discurs de la generació anterior. En la dansa, com en tot el que és cultura i coneixement humà, la informació es transmet, però només la dansa ho fa d’una manera única: de cos a cos. I és just aquest matís el que la fa directa, intuïtiva, humana. De Rosas a Salva Sanchis, de Thomas Hauert a Albert Quesada, de Sol Picó a Vero Cendoya… i tantes altres constel·lacions!

Aquesta nova temporada del Mercat volem posar l’accent en la idea de la transmissió contínua. És una temporada que es desplega a partir de la presentació de la companyia Rosas amb l’espectacle Rosas danst Rosas, 32 anys després de la seva primera presentació a Barcelona l’any 1985. L’espectacle, radical i emblemàtic, ha influenciat moltes generacions d’artistes fins a l’actualitat. Tornar a programar la peça ens permet veure els camins que ha recorregut la dansa en aquests darrers anys. Hem volgut emfatitzar aquest viatge a través dels seus creadors, mostrant en la programació el teixit de relacions d’artistes de diferents generacions que en algun moment s’han creuat, han après els uns dels altres, han compartit creació o contrastat coneixements, estils, estètiques…

La programació de la temporada 2017/18 és també una transmissió de la direcció del Cesc Casadesús a la meva: hereto un gran projecte compartit amb un gran equip dins i fora del Mercat amb la missió de ser mediador entre persones, artistes i públics de sensibilitats diferents que s’expliquen i comparteixen el món de maneres diverses, que ens interroguen i ens conviden a mirar d’altres maneres. La programació ofereix un ventall ampli de propostes que recullen aquesta multiplicitat de mirades, acompanyades d’espais de trobada i participació.

Una part important del projecte del Mercat -una mica més a l’ombra però no menys rellevant-, va dirigida a les escoles i als projectes educatius que any rere any van creixent i obrint possibilitats al plaer de ballar i compartir la dansa, de mirar, parlar i escoltar amb el cos. Creiem en el futur i volem donar un marc per a què la dansa pugui ser transmesa contínuament.

Des del Mercat us convidem a deixar-vos sorprendre, a confrontar-vos o enamorar-vos una vegada més de les propostes i artistes d’aquesta temporada.

Àngels Margarit
Directora

Fes un cop d’ull a la Temporada 2017-18 del Mercat

Consulta també els diferents itineraris que et proposem

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x