Carmen Segovia - Territoris de Llibertat - Mercat de les Flors 2016/2017

Presentació Temporada 2016/17

Territoris de llibertat

La dansa és un art ‘lliure’ en la seva essència, un art que sempre fuig i es rebel·la contra les etiquetes. Voler definir-la és com posar cledes al vent. Sabem del cert que el cos explica però el que transmet, el que comunica, és personal. Les històries són obertes perquè la dansa l’acabes tu.

Els que heu seguit la programació del Mercat d’aquests darrers anys sabeu que ens agrada proposar cada any un eix temàtic, ja sigui un viatge per les diferents poètiques del moviment, una cartografia geogràfica de creadors, els diàlegs i col·laboracions entre artistes o bé, com la temporada passada, totes les derives que fan que la dansa sigui molt més que dansa.

Enguany hem volgut reflexionar sobre dramatúrgia. Com s’ho fa la dansa per explicar històries? Quins són els sistemes que permeten que tingui un sentit, una eloqüència? Quines trames fan possible la màgia de la comunicació amb el moviment i el cos? Aquestes preguntes han estat presents mentre preparàvem aquesta nova programació. I això ens ha portat a triar projectes que parteixen exclusivament del joc abstracte, altres del pur plaer del moviment, però sobretot posades en escena on hi ha uns personatges, una situació dramàtica, a vegades un text. I a més, tot això treballat a partir de diferents tècniques i estils de dansa i sent fidels a la nostra filosofia del treball en xarxa i de recolzament al talent i a la creativitat.

Tota aquesta diversitat acaba tenint sentit perquè la nostra època no és la dels esquinçaments, sinó la de les costures. Hem de repensar la idea de territori, de límit, de frontera, de circulació, d’identitat; i tot això només ho podem fer a partir que trobem la manera de fer realitat, tant en l’àmbit individual com en el social, dues paraules molt associades al nostre art: llibertat de moviment.

La màxima il·lusió de l’equip que treballem al Mercat de les Flors és que algun dia expliqueu a algú que hi havia una vegada, al Mercat de les Flors, una dansa que em va comunicar alguna cosa que em va transformar i em va fer creuar les meves pròpies fronteres.

Francesc Casadesús
Director

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x