Del 27 al 29 de desembre

COMPANYIA PLAYGROUND / XAVIER BOBÉS Insomni

Compartir

Espectacle de teatre d'objectes per a 50 espectadors (Espectacle recomanat a partir de 12 anys)

Insomni és un espectacle de teatre d’objectes que aprofundeix en l’expressivitat poètica d’allò quotidià, creant una dramatúrgia visual mitjançant la manipulació d’objectes i una instal·lació plàstica i sonora. Els objectes triats estan completament destruïts i només queda la silueta. Aquests objectes es converteixen en reminiscències del pensament de tots aquells que els han manipulat, i juntament a ells, un personatge que comparteix aquest estat de vigília, d’alerta. Encarnen un paisatge de la condició humana, un testimoni poètic de la seva evolució i de la seva elecció en el dia a dia.

Retrat d’un ser que es resisteix a concebre la calma. En un estat de vigília constant, observa la vida que l’envolta lleugerament al·lucinat, potser gràcies a la beguda, a la son, a la gana. I busca la manera de sobreviure. Al seu voltant botelles i utensilis de primera necessitat, filferro, l’esquelet d’un jaç. Ell utilitza allò que el llit desprèn no per dormir, sinó per construir un univers a partir de la seva matèria.

PLAYGROUND és una companyia de teatre d’objectes creada en l’any 2003 per l’actor/manipulador i creador escènic Xavier Bobés. El seu mètode de treball i investigació de l’univers de l’objecte quotidià consisteix en un procés llarg, artesanal, íntim i solitari, al principi, amb l’objecte escollit per manipular per posteriorment mantenir un diàleg creatiu amb la resta de l’equip. Des de la seva creació ha estrenat 6 espectacles.

Direcció, dramatúrgia i interpretació Xavier Bobés
Espai sonor Pablo Rega
Escenografia Pep Aymerich
Assessorament en la direcció Eric de Sarria
Il·luminació Oriol Blanch / Yoann Toublant
Construcció efectes i assessorament tècnic Julià Carboneras (Patchworks)ç
Gestió del projecte Imma Bové

Agraïments Antigua i Barbuda-Jordà Ferrer, Montse Romero, Marc Planagumà, Àlex Torguet
Agraïments especials Mas Espolla, a Casa Cuadrau i Jomi – Hermamos Oligor

Coproducció Temporada Alta 2011, Teatro Principal de Olot “Artista Invitado”, PLAYGROUND
Amb el suport Consell Nacional de la Cultura i les Arts, Ajuntament de Girona, Ajuntament de Celrà
Amb la col·laboració L’animal a l’esquena, NU2’s, Centro de Arte y Naturaleza Casa Cuadrau de Vió, Institut Ramon Llull

Actualitat

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2015-2016

Del 27 al 29 de desembre

20h

Sala PB

15€

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x